The influence of use additives on nitrous oxide emission during swine slurry composting.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: SARDÁ, L. G.; HIGARASHI, M. M.; NICOLOSO, R. da S.; FALKOSKI, C.; RIBEIRO, S. M. S.; SOARES, H. M.

Resumo: use of additives (Mg/P and nitrification inhibitor dicyandiamide - DCD), on nitrous oxide emission during swine slurry composting. The experiment was run in duplicate; the gas was monitored for 30 days in different treatments (control, DCD, Mg/P and DCD + Mg/P). Nitrous oxide emissions rate (mg of N2O-N.day-1) and the accumulated emissions were calculated to compare the treatments. Results has shown that emissions of N-N2O were reduced by approximately 70, 46 and 96% through the additions of DCD, MgCl2.6H2O + H3PO4 and both additives, respectively, compared to the control. Keywords Composting; swine slurry; additives; nitrous

Ano de publicação: 2015

Tipo de publicação: Artigo em anais e proceedings

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.