Effects of different winemaking processes on enological characteristics of tropical wines in Brazil.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: PEREIRA, G. E.; COSTA, A.; SOUZA, J.; LINHARES, M.; SANTOS, S.; PRUDÊNCIO, M.; NASCIMENTO, A.

Resumo: Tropical wines started being produced 30 years ago. The wine production in the São Francisco Valley-SFV, Northeast of Brazil, located in a tropical semi-arid climate, needs technologies to allow vines to be produced throughout the year. In this region, grapes are harvested according to the enologist demand and wines have been elaborated differently in many seasons, showing typical characteristics according to the month of the year. A specific characteristic of the grape bunches produced in the SFV have pointed to different visual presentation, as compared to bunches produced in other regions. Bunches stems have been harvested green, even in different seasons, as compared to other regions, where bunches have lignification and brown top.

Ano de publicação: 2016

Tipo de publicação: Resumo em anais e proceedings

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.