Aproveitamento de plantas alimentares na TI Kaxinawá de Nova Olinda, Feijó/Acre parte II.
Aproveitamento de plantas alimentares na TI Kaxinawá de Nova Olinda, Feijó/Acre parte II.
Author(s): SOUZA, J. M. L. de; HAVERROTH, M.
Summary: Roçados indígenas na Amazônia brasileira apresentam inúmeras espécies e variedades locais úteis, muitas delas endêmicas.Esta pesquisa objetivou levantar as espécies alimentares consideradas importantes pelos indígenas nos roçados da TI Kaxinawá de Nova Olinda.
Publication year: 2018
Types of publication: Abstract in annals or event proceedings
Unit: Embrapa Acre
Keywords: Acre, Agricultura familiar, Amazonia Occidental, Amazônia Ocidental, Conhecimento tradicional, Conocimiento tradicional, Cultivo del suelo, Eating habits, Explotación agrícola familiar, Family farms, Feijó (AC), Food security, Hábito alimentar, Hábitos alimentarios, Indigenous knowledge, Indigenous peoples, Pueblos indígenas, Roça, Segurança alimentar, Seguridad de los alimentos, Terra Indígena Kaxinawá de Nova Olinda (TIKNO), Tillage, Variedade, Western Amazon, Índio
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.