Uso da espectroscopia no infravermelho próximo e calibração multivariada para avaliar a composição química do milho.
Uso da espectroscopia no infravermelho próximo e calibração multivariada para avaliar a composição química do milho.
Author(s): SIMEONE, M. L. F.; PIMENTEL, M. A. G.; GONTIJO NETO, M. M.; PAES, M. C. D.; SILVA, D. D. da
Summary: Neste capítulo serão apresentados os procedimentos e resultados do desenvolvimento de modelos de calibração multivariada utilizando a técnica NIR para a determinação do teor de proteína, extrato etéreo, fibra bruta, cinzas, amido e matéria seca em amostras de grãos de milho moído.
Publication year: 2018
Types of publication: Book sections
Unit: Embrapa Maize & Sorghum
Keywords: Análise Química, Composição Química, Milho, Zea Mays
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.