Percolação de água em camada subsuperficial do solo submetido a diferentes sistemas de preparo.

Enter multiple e-mails separated by comma.

imagem

Author(s): VIANA, J. H. M.; OLIVEIRA, M. F. de; CANGUSSU, V.; SANTOS, M. V. C. dos

Summary: O objetivo deste trabalho foi avaliar valores da infiltração de água mensurados a 20 cm de profundidade em áreas submetidas a diferentes sistemas de preparo do solo. A água percolada no perfil do solo é influenciada pelo sistema de preparo de solo. Sistemas de preparo que promovem maior percolação de água no perfil do solo garantem reabastecimento do aquífero. Em função disso, esse trabalho contempla o objetivo ODS nº 12 "Assegurar padrões de produção e de consumo sustentáveis".

Publication year: 2019

Types of publication: Booklets

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.