Study on the anatomy of young coffee plants coming from micro-cuttings and induced to sprout.
Study on the anatomy of young coffee plants coming from micro-cuttings and induced to sprout.
Autoria: ANGELO, P. C. da S.
Resumo: Micro-cuttings coming from Catucaí coffee plants were established in the greenhouse and treated to sprout by decapitation and application of 600 mg/l triiodobenzoic acid. The morphology and the anatomy of treated and control plants were compared. Treated plants produced only orthotropic sprouts, useful for micro-cutting, while control plants produced only plagiotropic sprouts. Direct connections between the orthotropic sprouts and the petiole accessory veins were observed only in treated plants. All together, these results were interpreted as consequences of disturbances in the auxin transport systems, which shape apical dominance and bud dormancy.
Ano de publicação: 2019
Tipo de publicação: Artigo de periódico
Unidade: Embrapa Café
Palavras-chave: Anatomy, Induced sprout, Micro-cutting, Young coffe plants
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.