Concentração e perda de nutrientes em microbacias hidrográficas agrícolas do planalto médio gaúcho.
Concentração e perda de nutrientes em microbacias hidrográficas agrícolas do planalto médio gaúcho.
Author(s): MARTINI, A. F.; DE BONA, F. D.; FAVARETTO, N.; DURÃES, M. F.
Summary: A agricultura é considerada uma das principais atividades que influenciam na degradação dos recursos hídricos, principalmente quando se trata de agricultura intensiva, com uso indiscriminado de fertilizantes, ausência de mata ciliar e inadequado uso e manejo do solo e das culturas, como a não adoção de práticas conservacionistas (MINELLA et al., 2014; RIBEIRO et al., 2014;BORTOLOZO et al., 2015), os quais potencializam a perda denutrientes por escoamento superficial, tanto na forma solúvel,quanto na forma particulada (MINELLA et al., 2014)
Publication year: 2019
Types of publication: Abstract in annals or event proceedings
Unit: Embrapa Wheat
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.