Biodiversity and genetic resources of forage legumes in Brazil.
Biodiversity and genetic resources of forage legumes in Brazil.
Autoria: CARVALHO, M. A.; RAMOS, A. K. B.; KARIA, C. T.; FERNANDES, F. D.; BRAGA, G. J.
Resumo: Abstract: The use of forage legumes in tropical areas, besides the biological fixation capacity of atmospheric nitrogen, contributes to improve the nutritive value of animal diets. Despite its importance in various production systems, the adoption of new tropical legume germplasm has been inexpressive in several Latin American countries, even when germplasm lines and improved cultivars are available, as the case of Brazil, where more than 2500 germplasm accessions were tested and 50 cultivars are registered for commercialization. Regarding the tree legumes, much of the work that was developed was concentrated in only four genera Cratylia Leucaena Gliricidia and Sesbania which resulted in 10 cultivars releases. However, the level of adoption of these cultivars is very low.
Ano de publicação: 2019
Tipo de publicação: Artigo de periódico
Unidade: Embrapa Cerrados
Palavras-chave: Biodiversidade, Brazil, Leguminosa Forrageira, Recurso Genético
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.