Geadas na viticultura e estratégias para prevenção de dados no sul do Brasil.
Geadas na viticultura e estratégias para prevenção de dados no sul do Brasil.
Author(s): SANTOS, H. P. dos; SILVA, L. C. da; ALVES, M. E. B.; ROSA, A. M.; BRIGHENTI, A. F.
Summary: A geada é um fenômeno típico do período de inverno, normalmente caracterizada pelo depósito de gelo sobre as plantas ou objetos expostos ao relento, sendo classificada cm base no efeito visual (branca ou negra) e na sua gênese ou origem.
Publication year: 2020
Types of publication: Journal article
Unit: Embrapa Grape & Wine
Keywords: Brasil, Clima, Geada, Mudança Climática, Região sul, Viticultura
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.