The importance of physiological quality of seeds for agriculture.
The importance of physiological quality of seeds for agriculture.
Autoria: COSTA, C. J.; MENEGHELLO, G. E.; JORGE, M. H. A.; COSTA, E.
Resumo: This review showshow the physiological component of the quality of seedshas influenced the agricultural process for the most diverse crops, notedly, for major crops, forages,or vegetables. It is highlighted its centralrolein fulfillingthe growing demands ofa growing world population.We emphasize the preoccupation of research, development, and innovation actions in the sense ofrecognizing the factors that influence the physiological quality of seeds, developing and enhancing methods to estimate, preserve, and increase it,and how the adoption of highphysiological quality seeds has influencedthedevelopment of the majorcrops.
Ano de publicação: 2021
Tipo de publicação: Artigo de periódico
Unidade: Embrapa Hortaliças
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.