Coffees of Brazil: research, sustainability and innovation.
Coffees of Brazil: research, sustainability and innovation.
Autoria: GUERRA, A. F.; SANTOS, J. de F.; FERREIRA, L. T.; ROCHA, O. C.
Resumo: The innovative effort of coffee growers, through the adoption of good practices and technologies developed by educational, research and extension institutions, notably those members of the Consórcio Pesquisa Café (Brazilian Consortium for Coffee Research) 1, coordinated by Embrapa Coffee, has contributed to the highly positive performance of Coffees of Brazil, which, among other highlights, has tripled its production volume with a 20% reduction in the respective cultivated area, i.e., approximately 500,000 ha, equivalent to almost twice the area of Luxembourg. This performance reinforced Brazil?s leadership in world coffee production, in line with the economic, social and environmental aspects of sustainability.
Ano de publicação: 2021
Tipo de publicação: Parte de livro (capítulos de livros, trabalhos e resumos publicados em anais ou em coletâneas)
Unidade: Embrapa Café
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.