Effects of successive harvesting in the same year on quality and bioactive compounds of grapes and juices in semi-arid tropical viticulture.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Resumo: The technological and polyphenolic parameters of grapes for juice processing obtained from successive harvests were studied in semi-arid tropical viticulture. Red grapes ?BRS Violeta? and ?Isabel Precoce? were harvested during the same year and analyzed based on a multivariate approach that included climatic variations. The grapes were marked by variations in flavonoid compounds, particularly anthocyanins. Temperature, global radiation, air velocity and evapotranspiration rates were associated with higher accumulation of bioactive polyphenols in grape berries and juices. The temperatures in February were associated with higher antioxidant activity in grape peels, while the highest thermal amplitude in August and November favored the accumulation of anthocyanins up to 564 mg kg−1. Flavanols and procyanidin compounds were more abundant in seeds when the maximum thermal amplitude was 13.8 °C. The climatic data together with the polyphenolic results point out useful information about appropriate periods for harvesting grapes with high phenolic content in tropical areas.

Ano de publicação: 2019

Tipo de publicação: Artigo de periódico

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.