Agrobiodiversidade de mandiocas do Vale do Juruá.
Agrobiodiversidade de mandiocas do Vale do Juruá.
Author(s): SIVIERO, A.; OLIVEIRA, L. C. de; BRITO, E. S.; KLEIN, M. A.; FLORES, P. S.
Summary: O objetivo desta pesquisa foi de caracterizar as principais variedades de mandioca cultivadas pelos de agricultores familiares do vale do Juruá, região onde se fabrica a famosa farinha de mandioca de Cruzeiro do Sul usando marcadores botânicos e agronômicos. Esta pesquisa visa auxiliar estudos que envolveram a obtenção da indicação geográfica da famosa farinha de Cruzeiro do Sul e o melhoramento genético da cultura.
Publication year: 2018
Types of publication: Paper in annals and proceedings
Unit: Embrapa Acre
Keywords: Acre, Agronomic traits, Amazonia Occidental, Amazônia Ocidental, Características Agronômicas, Cassava flour, Cruzeiro do Sul (AC), Cultivares, Cultivars, Farinha, Food production, Genotype, Genótipo, Harina de yuca, Mandioca, Manihot Esculenta, Mâncio Lima (AC), Producción de alimentos, Produção de Alimentos, Rodrigues Alves (AC), Vale do Juruá, Variedade, Western Amazon
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.