Low carbon beef in ICLS.
Low carbon beef in ICLS.
Autoria: ALMEIDA, R. G. de; MACEDO, M. C. M.; GOMES, R. da C.; LAURA, V. A.; BUNGENSTAB, D. J.
Resumo: Abstract - Beef farming can have important environmental impacts especially related to greenhouse gas (GHG) emissions when associated to deforestation, low yields and pasture degradation. However, under good practices, its benefits go far beyond food production and carbon sequestration itself, being part of human life since ancient times. Regarding carbon, grazing cattle has great potential for fixing C in the soil, which is mostly disregarded by simplistic assessments. Today, Brazilian cattle farming is under pressure from the international community, since they link it to deforestation and increasing negative impacts related to GHG emissions. This article addresses Brazilian integrated crop-livestock systems (ICLS) developed for more efficient beef cattle production through land saving and good agricultural practices, reducing environmental impact and carbon emissions, under a conservationist approach towards a zero-carbon economic activity, following the global agenda for tackling climate change.
Ano de publicação: 2023
Tipo de publicação: Artigo em anais e proceedings
Unidade: Embrapa Gado de Corte
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.