Oídio de trigo: avaliação de genótipos do programa de melhoramento genético da Embrapa em 2023.
Oídio de trigo: avaliação de genótipos do programa de melhoramento genético da Embrapa em 2023.
Author(s): COSTAMILAN, L. M.; SCHEEREN, P. L.; CAIERAO, E.; CASTRO, R. L. de; CLEBSCH, C. C.
Summary: Em 2023, foram caracterizados 234 genótipos de trigo, oriundos do melhoramento genético da Embrapa, para reação a oídio. Algumas linhagens vêm mantendo a resistência à doença desde 2019 e são candidatas à promoção para cultivares comerciais com bom comportamento para a doença, em campo.
Publication year: 2024
Types of publication: Booklets
Unit: Embrapa Wheat
Keywords: Doença Fúngica, Doença de Planta, Fungicida, Melhoramento Vegetal, Oídio, Trigo
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.