Caracterização física e físico-química do açafrão-da-terra no Acre.

Enter multiple e-mails separated by comma.

imagem

Author(s): ALVARES, V. de S.; CRUZ, A. G.; VASCONCELOS, M. A. M. de; SOUZA, J. M. L. de; LAMBERTUCCI, D. M.

Summary: A especiaria obtida por meio do rizoma da Curcuma longa L. é muito utilizada no estado do Acre na fabricação de farinha de mandioca amarela. Contudo, existe uma preocupação com a qualidade dessa matéria-prima uma vez que pode ser de fácil adulteração. Assim, o objetivo do presente trabalho foi caracterizar o açafrão-da-terra desidratado, em pó, oriundo de estabelecimentos comerciais e de áreas de produção no estado do Acre, considerando sua composição física e físico-química.

Publication year: 2024

Types of publication: Paper in annals and proceedings

Unit: Embrapa Acre

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.