Avaliação de variedades de videira ao cancro bacteriano causado por Xanthomonas campestris pv. viticola.
Avaliação de variedades de videira ao cancro bacteriano causado por Xanthomonas campestris pv. viticola.
Author(s): LIMA, M. F.; BATISTA, D. da C.
Summary: A resistência de Vitis doaniana, V smalliana, V candicans e de 20 variedades de Vitis vinifera ao cancro bacteriano causado por Xanthomonas campestris pv, vitico/a (Xcv) foi avaliada em casa-de-vegetação. Bacelos de 25-30 em de comprimento e contendo 3-4 gemas, foram enraizados em solo autoclavado (l20°C/I h), em sacos de plástico de 2,5 L. As mudas foram inoculadas com suspensão de Xcv (10' ufc/ml), 60 dias após o plantio dos bacelos.
Publication year: 2007
Types of publication: Abstract in annals or event proceedings
Unit: Embrapa Semi-arid Region
Keywords: Avaliação, Cancro Bacteriano, Doença, Grapes, Uva, Variedade, Xanthomonas Campestris
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.