Mango.
Mango.
Autoria: PINTO, A. C. de Q.; SILVA, D. J.; PINTO, P. A. da C.
Resumo: The mango (Mangifera indica L.) belongs to the family Anacardiaceae, originally from southem Asia, more precisely from lndia, where it has been cultivated for more than 4,000 years from the Malay Islands. The number of species in the genus Mangifera is controversial. Mukherjee (1985) deseribes 35 speeies, while Bompard (1993) reports the existenee of 69 speeies, witb Mangifera indica as the most eommerciaIly important. In Brazil, large areas of sexual origin (non-grafted) mangos are eultivated. They show eonsiderable genetic variability as a result of intra- and inter-species breeding between the two speeies originally introdueed by the Portuguese. These were the Indian breed, with oblong to rounded fruits, red skin and monoembryonie seeds, represented by the "Florida Tommy Atkins", "Haden" and other eultivars, and lhe Philippine breed with long fruit, red to green skin, polyembrionic seeds, normally used as a rootstoek.
Ano de publicação: 2007
Tipo de publicação: Parte de livro (capítulos de livros, trabalhos e resumos publicados em anais ou em coletâneas)
Unidade: Embrapa Semiárido
Palavras-chave: Clima, Fertilização, Manga, Nutrição mineral, Solo
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.