Biofortified common bean genotypes (Phaseolus vulgaris, L.) as iron and zinc sources in brazilian population diet.
Biofortified common bean genotypes (Phaseolus vulgaris, L.) as iron and zinc sources in brazilian population diet.
Autoria: JUNIOR, L.; SANTOS, D.; BASSINELLO, P.; PELOSO, M.; MELO, L.; DIAZ, J.; GUIMARAES, C.; BEEBE, S.; CARVALHO, J.; NUTTI, M.
Resumo: The aim of this work was to evaluate common bean genotypes originated from CIAT's (International Center of Tropical Agriculture) high mineral nursery, in order to identify sources with high iron and zinc contents which can be considered biofortified seeds for consumption by malnourished Brazilian people especially from the Northeast region.
Ano de publicação: 2009
Tipo de publicação: Parte de livro (capítulos de livros, trabalhos e resumos publicados em anais ou em coletâneas)
Unidade: Embrapa Arroz e Feijão
Palavras-chave: Biofortificação, Feijão, Ferro, Hábito alimentar, Phaseolus vulgaris, Zinco
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