Banana.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: BORGES, A. L.; SOUZA, L. da S.; OLIVEIRA, A. M. G.

Resumo: The banana belongs to the family Musa and is grown in most tropical countries. It is an important food consumed world-wide and it can be eaten unripe or ripe, raw or processed (cooked, fried, roasted or processed). The fruit contains vitamins (A, B and C), minerals (calcium, potassium and iron) and has few calories (90 to 120 Kcal/100 g). The fruit is approximately 70% water; the solid material is principally carbohydrates (23 to 32 g/100 g) with little protein (1.0 to 1.3 g/100 g) and fat (0.37 to 0.48/100 g). In 2004, world banana production was approximately 73 million mt. The largest producer was India (23%), followed by Brazil (9%), then China and Ecuador (8% respectively). World production of plantains and bananas was 33 million mt. While the African continent, had the lowest production of plantains per unit area (5.72 mt/ha), it was nevertheless responsible for 70% of this total production. Major producing countries are Uganda (30% of the world production), Columbia (20%) and Rwanda (8%) (FAO, 2006).

Ano de publicação: 2007

Palavras-chave: Banana

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.