Qualidade nutricional, funcional e tecnológica do feijão.
Qualidade nutricional, funcional e tecnológica do feijão.
Author(s): BASSINELLO, P. Z.
Summary: Valor nutricional e funcional do feijão. Carboidratos. Proteínas. Gorduras. Micronutrientes. Vitaminas. Minerais. Fibras alimentares. Benefícios à saúde devido ao consumo de feijão. Efeito hipoglicemiante de feijões. Fibras e intestino grosso. Prevenção de cancer. Alguns "pré-conceitos" sobre o consumo de feijão. Fatores antinutricionais. Qualidade de cocção. Considerações finais.
Publication year: 2009
Types of publication: Book sections
Unit: Embrapa Rice & Beans
Keywords: Feijão, Nutrição humana, Phaseolus vulgaris, Proteína, Valor nutritivo
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.