Reaction of arracacha genotypes to the root soft rot caused by Pectobacterium chrysanthemi.
Reaction of arracacha genotypes to the root soft rot caused by Pectobacterium chrysanthemi.
Autoria: HENZ, G. P.; REIFSCHNEIDER, F. J. B.; SANTOS, F. F. dos
Resumo: The purpose of this paper was to screen thirty-two arracacha genotypes for their reaction to root soft rot. Twenty roots of each genotype were inoculated with two Pectobacterium chrysanthemi isolates in a randomized experiment (10 roots/isolate). After inoculation, roots were individually wrapped with PVC film and kept at 26oC in closed plastic bags. Soft rot lesions were recorded after 36 hours and genotypes were grouped in four classes of susceptibility by cluster analysis: 10 were less susceptible, 16 intermediate, 3 susceptible and 3 very susceptible. All the tested arracacha genotypes showed only variation in the degree of susceptibility.
Ano de publicação: 2005
Tipo de publicação: Artigo de periódico
Unidade: Embrapa Hortaliças
Palavras-chave: Arracacha, Arracacia Xanthorrhiza, Batata baroa, Brasil, Brasília, Cerrado, Diseases, Distrito Federal, Doença, Genotypes, Genótipo, Mandioquinha-salsa, Pectobacterium chrysanthemi, Peruvian carot, Peruvian carrot, Prodridão-mole, Resistência, Root soft rot, batata-baroa, disease, resistance
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.