Caracterização e pirólise de resíduo de chá-mate tostado para obtenção de biocarvão.

Enter multiple e-mails separated by comma.

imagem

Author(s): SOZIM, R.; LOMBARDI, K. C.; GUIOTOKU, M.; MAIA, C. M. B. de F.

Summary: O objetivo deste trabalho foi caracterizar o resíduo de chá-mate tostado, in natura e pirolisado, para avaliar seu potencial uso como composto orgânico ou biocarvão nos solos, visando melhorar as suas propriedades físicas, químicas e biológicas. Foram realizadas análises imediata e química do resíduo in natura. Os materiais pirolisados nas temperaturas de 250, 350 e 450°C foram caracterizados pela análise imediata e poder calorífico.

Publication year: 2011

Types of publication: Paper in annals and proceedings

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.