Genetic diversity for lima bean samples.
Genetic diversity for lima bean samples.
Autoria: SILVA, V. B. da; SILVA, R. N. O.; RODRIGUES, L. L.; GOMES, R. L. F.; LOPES, Â. C. de A.; SILVA, K. J. D. e.
Resumo: One of the main crops and income and alternative food source for the population from Northeast region of Brazil is the lima bean (Phaseolus lunatus), besides an important source of protein for the rural population from South America and Africa. It is consumed either as fresh or dried beans. The characterization of Phaseolus lunatus germplasm has a significant impact on the impovment of crop plants and could help to improve the knowledge about genetic variability and differentiation patterns. Thus, this work aimed to evaluate genetic diversity among 24 lima bean samples using quantitative and qualitative descriptors by multivariate procedures.
Ano de publicação: 2011
Tipo de publicação: Artigo de periódico
Unidade: Embrapa Meio-Norte
Palavras-chave: Análise de diversidade genética, Phaseolus Lunatus
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.