The meat market in Brazil: an econometric approach.

Informe múltiplos e-mails separados por vírgula.

imagem

Autoria: SOUZA, G. da S. e; GOMES, E. G.; TALAMINI, D. J. D.; MARRA, R.

Resumo: We describe the relative participation of the meat market (beef, pork and chicken) in Brazil in the total agribusiness and in total country?s exports. An analysis of the world meat market is carried out from the point of view of the values of consumption, production, exports and imports. A multi-criteria DEA (Data Envelopment Analysis) approach is then used to generate world market classifications. Particularly, the Brazilian insertion in the world market is viewed from these perspectives. A partial equilibrium model for the meat market is fit to Brazilian data by three stages least squares. The model is consistent with the data and is used for simulation purposes. In this context we investigate the joint and the separate effects of changes in corn price and in the exchange rate on the market endogenous variables, ceteris paribus.

Ano de publicação: 2012

Tipo de publicação: Artigo em anais e proceedings

Observações

1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima. 

2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.

 


Acesse outras publicações

Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.