Tropical: banana tipo maçã e seu potencial de cultivo no Sul de Santa Catarina.
Tropical: banana tipo maçã e seu potencial de cultivo no Sul de Santa Catarina.
Author(s): SÔNEGO, M.; LICHTEMBERG, L. A.; AMORIM, E. P.
Summary: A banana é a fruta de maior área de produção no Estado de Santa Catarina, tendo ocupado 30.613 ha no ano de 2011 (VIEIRA, 2011), onde predominam os bananais de cultivares do subgrupo Cavendish (AAA), destacando-se ?Nanicão? e ?Grande Naine?. Em menor área encontram-se bananais do subgrupo Prata (AAB), em especial ?Enxerto? e ?Catarina?. A cultivar de banana ?Maçã? deixou de ser produzida de forma comercial por ter sido dizimada ao longo dos anos pelo mal-do-Panamá (Fusarium oxysporum f. sp. cubense).
Publication year: 2012
Types of publication: Paper in annals and proceedings
Unit: Embrapa Cassava & Fruits
Keywords: Banana Maca, Cultivo, Sul de Santa Catarina
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.