Tropical: banana tipo maçã e seu potencial de cultivo no Sul de Santa Catarina.

Enter multiple e-mails separated by comma.

imagem

Author(s): SÔNEGO, M.; LICHTEMBERG, L. A.; AMORIM, E. P.

Summary: A banana é a fruta de maior área de produção no Estado de Santa Catarina, tendo ocupado 30.613 ha no ano de 2011 (VIEIRA, 2011), onde predominam os bananais de cultivares do subgrupo Cavendish (AAA), destacando-se ?Nanicão? e ?Grande Naine?. Em menor área encontram-se bananais do subgrupo Prata (AAB), em especial ?Enxerto? e ?Catarina?. A cultivar de banana ?Maçã? deixou de ser produzida de forma comercial por ter sido dizimada ao longo dos anos pelo mal-do-Panamá (Fusarium oxysporum f. sp. cubense).

Publication year: 2012

Types of publication: Paper in annals and proceedings

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.