Influence of harvest date and rootstock on physico-chemical characteristics of grape juices elaborated in tropical semi-arid region of Brazil.
Influence of harvest date and rootstock on physico-chemical characteristics of grape juices elaborated in tropical semi-arid region of Brazil.
Resumo: Fruit juices are products defined as liquids obtained by extraction of ripe fruit, by means of adequate technological processes. The climate, through elements of air temperature, rainfall, solar radiation and relative humidity, can influence strongly the phenological phases of the vines, consequently the development and growth ofthe plants. In the tropical semi-arid region ofNortheast Brazil, vines can develop ali the time, because the climate provides a high mean temperature, solar radiation and water availability for irrigation and grapes present different chemical characteristics according to the harvest date. The vigor of the rootstock can strongly influence the vine growth and grape quality.
Ano de publicação: 2011
Tipo de publicação: Resumo em anais e proceedings
Unidade: Embrapa Semiárido
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.