Avaliação de genótipos de bananeira quanto à resistência ao mal-do-Panamá em condições de campo.
Avaliação de genótipos de bananeira quanto à resistência ao mal-do-Panamá em condições de campo.
Author(s): GUIMARÃES, Â. L. de S.; MATOS, A. P. de; CORDEIRO, Z. J. M.; OLIVEIRA, S. A. S. de; AMORIM, E. P.; HADDAD, F.
Summary: A banana (Musa spp.) é a fruta mais consumida no mundo. Dentre as doenças que ocorre na cultura, o mal-do-Panamá, causado por Fusarium oxysporum f. sp. cubense ? Foc, é altamente destrutivo. A medida de controle mais efetiva é o uso de variedades resistentes. Contudo, a maioria das cultivares plantadas no Brasil são suscetíveis ao patógeno, fato que conduz a severas perdas no rendimento da cultura.
Publication year: 2013
Types of publication: Abstract in annals or event proceedings
Unit: Embrapa Cassava & Fruits
Keywords: Banana, Fusarium, Fusarium oxysporum f. sp. cubense, Murcha de fusário
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.