Captação in situ: água para a produção de alimentos.
Captação in situ: água para a produção de alimentos.
Author(s): BRITO, L. T. de L.; ANJOS, J. B. dos
Summary: A captação de água de chuva in situ é uma técnica que deve estar associada à conservação do solo, trabalhando-se com a finalidade de induzir o escoamento superficial da água para a área de plantio, aumentando o tempo da infiltração e reduzindo as perdas de água e de solo por erosão.
Publication year: 2013
Types of publication: Booklets
Unit: Embrapa Semi-arid Region
Keywords: Agua de chuva, Armazenamento, Captacao in situ, Mecanização agricola, Water, Água
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.