Effect of the inclusion of glycerin on organic acids production in corn silage.
Effect of the inclusion of glycerin on organic acids production in corn silage.
Autoria: CARNEIRO, J. da C.; OLIVEIRA, J. S. e; LIMA, J. C. F.; RIBEIRO, M. T.; CARMO, A. L. M.
Resumo: The silage is based on spontaneous lactic fermentation, where under anaerobic conditions the soluble carbohydrates are fermented with lactic acid production and rapid decrease in pH. Corn is considered the best forage to be ensiled due to its high dry matter productivity, low buffer capacity and adequate levels of soluble carbohydrates for fermentation (McDonald et. al. 1991). The use of crude glycerin as ingredient in ruminant concentrates has been studied in the last years (Gonçalves et. al. 2006; França et. al. 2012). The objective of this work was to evaluate the changes on concentrations of organic acids in corn silage occurring during the use of crude glycerin.
Ano de publicação: 2013
Tipo de publicação: Artigo em anais e proceedings
Unidade: Embrapa Gado de Leite
Palavras-chave: Acidos organicos, Glicerina, Silagem
Observações
1 - Por padrão são exibidas publicações dos últimos 20 anos. Para encontrar publicações mais antigas, configure o filtro ano de publicação, colocando o ano a partir do qual você deseja encontrar publicações. O filtro está na coluna da esquerda na busca acima.
2 - Para ler algumas publicações da Embrapa (apenas as que estão em formato ePub), é necessário ter, no celular ou computador, um desses softwares gratuitos. Sistemas Android: Google Play Livros; IOS: iBooks; Windows e Linux: software Calibre.
Acesse outras publicações
Acesse a Base de Dados da Pesquisa Agropecuária (BDPA) para consultar o acervo completo das bibliotecas da Embrapa.