Related content

News

Combinação de coalho e soro usados na fabricação confere atributos sensoriais únicos ao queijo, o que garantiu registro de indicação geográfica. Processo de fabricação também foi...

Publishing date: 22/12/20

Embrapa participou da etapa de regulamentação O presidente Jair Bolsonaro lançou, na tarde desta quinta-feira (18), no Palácio do Planalto, a regulamentação de selo criado para...

Publishing date: 18/07/19

Édson Bolfe Pesquisador Embrapa e Cientista Visitante Cirad (França) Na antiguidade, já havia produtos de qualidade superior associados a um território, a exemplo das tâmaras...

Publishing date: 01/04/19

Edson Bolfe Pesquisador Embrapa   A modificação de hábitos alimentares estabelecidos na sociedade é resultante de um complexo processo cultural, social, educacional,...

Publishing date: 22/06/18

Projects

The artisanal cheese production stands out as an important activity for income generation of family farmers in different regions of the country, such as the Coalho Cheese produced in the Northeast, the Colonial Cheese in the South and, more specifically, the Minas Artesanais cheese types, such as Canastra and Serro, produced in the State of Minas Gerais. However, among the main obstacles related to production and marketing in the formal market, stands the possibility (or not) to reconcile legal

Status: Completed     Start date: Sun Feb 01 00:00:00 GMT-03:00 2015