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Projects

The strengthening of Embrapa's Low Carbon Brazilian Beef brand is the goal of this project, through the consolidation of a process of permanent mitigation of greenhouse gases (GHG) in pastures. The intent is to replace the use of nitrogen fertilizers, whose production entails high GHG emissions, by intercropping pastures with forage legumes that add nitrogen to the system via biological fixation of atmospheric nitrogen. In addition, the presence of legumes increases the pasture's protein supply,

Status: In progress     Start date: Sun Nov 01 00:00:00 GMT-03:00 2020

Publications

Author(s): ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; GOMES, R. da C.; BUNGENSTAB, D. J.

Este capítulo apresenta uma iniciativa brasileira, liderada pela Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária ? Embrapa, que vai além da simples contabilização de carbono, denominada ?Carne Carbono Neu... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2019

Author(s): ALVES, F. V.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.

O setor agropecuário brasileiro e mundial tem buscado atender a crescente demanda por alimentos, madeira, fibras e bioenergia. Concomitantemente à necessidade de aumento de produtividade, crescem as r... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2015