
Coverage of Embrapa's participation at COP26
Embrapa comprises the Brazilian delegation and is present in important forums at COP26, the 26th UN Climate Change Conference, the main world event about the topic. The technologies developed and in use in Brazilian agriculture are among Brazil's contributions to mitigation and adaptation to climate change and toward the consolidation of a low carbon economy. Check the coverage of Embrapa's participation in the event here and learn more about the sustainable solutions developed by Brazilian agricultural research.
News
Tecnologias conservacionistas são destaques em seminário em Portugal
COP26: Pesquisadora da Embrapa Amapá é palestrante de debate sobre desigualdades sociais na Amazônia
Follow and share
Live
The Brazilian pavillion at COP26 offers hybrid presentations, both from the stand that was set up in Glasgow, Scotland, and from another in Brasília, DF, Brazil. They will be broadcast live through the Ministry of Environment's YouTube channel and will have the participation of Embrapa's executive officers and professionals. Check the Schedule and join in!
Land-saving technologies
Land-saving technologies allow for increases in total production within one given area, which contributes to sustainability and to the consolidation of a low carbon economy in agriculture. Brazil has developed solutions and applies land-saving technologies in millions of hectares. Without them, more areas would have to be cleared to produce food and energy, which would possibly lead to negative environmental impacts. In order to show such technologies and their impacts, Embrapa elaborated a book (with versions in Portuguese and in English) and seven videos, available below:
Books
A adoção de um considerável número de tecnologias em várias frentes do processo produtivo tem permitido produzir altos volumes, com alta qualidade, de...
The adoption of a considerable number of technologies on various fronts of the production process has allowed the production of high volumes, with hig...
Videos
Liderança e recordes de produtividade de soja com base em tecnologia e sistemas intensivos de uso da terra. A soja é a principal cultura agrícola do Brasil, com o maior Valor Bruto de Produção (VBP) e a liderança n ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 413
Pecuária de corte: otimização do uso da terra e adoção da intensificação sustentável. Na pecuária de corte brasileira, a intensificação sustentável visa otimizar o uso da terra, fazendo com que as áreas utilizadas ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 1132
Desenvolvimento e sustentabilidade na fruticultura de exportação. A fruticultura brasileira de exportação de frutas frescas e de sucos, com base em ciência, organização e políticas públicas, tem apresentado um dese ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 611
Aumento de produtividade e rentabilidade de milho com intensificação tecnológica. Nas três últimas décadas, a produção de milho no Brasil quadruplicou, fato que permitiu ao País superar a marca de 100 milhões de to ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 569
Cafés do Brasil: pesquisa, sustentabilidade e inovação. O empenho inovador de cafeicultores, por meio da adoção de boas práticas e tecnologias desenvolvidas por instituições de ensino, pesquisa e extensão, notadame ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 271
Avanço tecnológico e sustentável das cadeias de frangos de corte. Os contínuos avanços tecnológicos introduzidos pelas cadeias produtivas de frangos de corte nas últimas décadas evitaram a demanda por adicionais 1, ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 682
Sustentabilidade e produtividade nos sistemas agrícolas de algodão. O desenvolvimento e a adoção de tecnologias apropriadas para o cultivo de algodão em ambiente tropical resultaram em um grande aumento da produtiv ... More...
From: Embrapa Posted in: 04/11/2021 Views: 658