Filter by:
This project aims to evaluate the potential use of species of the Leguminosae family that occur in the State of Amapá and to prospect for microorganisms and associated bioactive compounds for use in agriculture and the food industry. Status: Completed Start date: Sat Dec 01 00:00:00 GMT-03:00 2018 |
This project that integrates the AgroNano Network aims to develop new materials of biological origin - Biodegradable compounds - from renewable sources, using nanotechnology and advanced characterization techniques. In other words, it aims to develop bionanocomposites containing nanoparticles out of agricultural products and by-products, adding value to different supply chains. As a result of this proposal, different products are expected to be obtained: cellulose nanostructures, nanostructured Status: Completed Start date: Fri Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2011 |
Cowpea bean cultivars biofortified plants with high commercial value, with production potential for green beans and snap beans, define a plant ideotype for green bean production, and select strains of rhizobia and actinobacteria to promote increased productivity of selected cowpea genotypes . Considering that the development of low-cost technologies such as the biofortification of cowpea bean cultivars and the co-inoculation of cowpea bean with rhizobium and other growth-pr ...Status: Completed Start date: Fri Jul 01 00:00:00 GMT-03:00 2022 |
The banana tree is cultivated in a total area of 456 thousand hectares in Brazil, distributed among all the Federative Units, reaching a production of 6.63 million tons. The planted area varies between 174 ha in the Federal District and 64.9 thousand ha in the State of Bahia and the productivity between 24.8 tons per ha in the state of Rio Grande do Norte and 7.9 tons per ha in the State of Rio de Janeiro. According to a survey by the IBGE, in the State of Amapá in 2017, among the 3,0 ...Status: Completed Start date: Thu Sep 01 00:00:00 GMT-03:00 2022 |
The availability of water for domestic, industrial, and agricultural use is of fundamental importance to the social and economic development of the arid and semi-arid regions. In the Brazilian semi-arid region, agricultural exploration is becoming more and more dependent on irrigation. Unfortunately, with the increase of irrigated areas, associated with the inadequate management of soil and water, the progressive increase of soil salinisation levels has been observed. In addition, the population Status: Completed Start date: Fri Apr 01 00:00:00 GMT-03:00 2011 |
*Content only available in Portuguese A proposta tem como objetivo apoiar a inclusão socioeconômica de famílias do território do Alto Oeste Potiguar. O projeto pretende planejar, assessorar, acompanhar e avaliar a implantação de arranjos produtivos inovadores, visando ao fortalecimento do processo de inclusão socioeconômica das famílias selecionadas pelo Plano Brasil Sem Miséria, no território do Alto Oeste Potiguar. Status: Completed Start date: Wed Aug 01 00:00:00 GMT-03:00 2012 |
*Content only available in Portuguese O Sistema de Produção Integrada no Brasil (PI Brasil) iniciou-se em 2001 por meio da Produção Integrada de Frutas (PIF), apresentando grande perspectiva de sucesso na obtenção de produtos de alta qualidade. Este sistema de produção caracteriza-se por priorizar a utilização das boas práticas agrícolas de produção, a segurança alimentar, a conservação ambiental e a valorização humana. Em 2010, o Ministério da Agricultura, Pecuária e Abastecimento publicou a Instrução Normativa nº27 que resolve res ... Status: Completed Start date: Mon Oct 01 00:00:00 GMT-03:00 2012 |
*Content only available in Portuguese
O presente projeto tem como objetivo simular o impacto nos recursos hídricos advindos de cenários propostos de mudanças climáticas e de uso da terra. Entre os resultados esperados destacam-se: fornecer informações sobre a destreza dos modelos regionais a serem utilizados para gerar projeções das variáveis climáticas utilizadas para estudos de impactos de mudanças do clima sobre recursos hídricos, em cada área de estudo, e propor e aplicar métodos para correção de erros sistemáticos dos modelo ...Status: Completed Start date: Tue Jan 01 00:00:00 GMT-03:00 2013 |
*Content only available in Portuguese O queijo de coalho é um produto comercializado praticamente em todo o Brasil. A legislação exige que ele seja elaborado com leite tratado termicamente. Esse processo, apesar de eliminar os patógenos, interfere na microbiota lática responsável pelas características do produto. Com o intuito de minimizar esse problema, a Embrapa Agroindústria Tropical vem trabalhando no desenvolvimento de uma cultura lática endógena para ser utilizada na fabricação do queijo e identificou um grupo de bactérias com ... Status: Completed Start date: Sat Sep 01 00:00:00 GMT-03:00 2012 |
*Content only available in Portuguese A presente proposta tem como objetivo estudar as possíveis aplicações do ultravioleta pulsado no controle do Fusarium pallidoroseum, uma importante podridão pós-colheita em melão amarelo, bem como investigar a expressão diferencial de genes na fruta infectada e em resposta ao tratamento. A partir disso, é possível desenvolver tecnologia adequada, que permita manter a boa qualidade e a vida útil desse produto, o suficiente para a comercialização e o consumo tanto no mercado nacional como internac ... Status: Completed Start date: Sat Dec 01 00:00:00 GMT-03:00 2012 |