Search Publications
Filter by:
|
Author(s): MENEZES, F. G. de; MOREIRA, M. B.; SILVA, A. F.; PACHECO, C. S. G. R. Este trabalho apresenta uma revisão narrativa sobre o papel dos biodigestores na mitigação das mudanças climáticas, com enfoque nos benefícios ambientais e na redução de emissões de Gases de Efeito Es... ... |
Author(s): OLIVEIRA, G. dos S.; SILVA, G. H. da; OTENIO, M. H.; QUINTELA, B. de M. O presente trabalho apresenta uma análise detalhada dos parâmetros mais influentes na produção de biogás utilizando um modelo computacional adaptado. A pesquisa foi motivada pela crescente demanda por... ... |
|
Author(s): LEITAO, R. C.; CLAUDINO, R. L.; BRITO, C. R. F. de; ALEXANDRE, L. C.; CASSALES, A. R.; PINTO, G. A. S.; SANTAELLA, S. T. Caracterização do problema; Caracterização do bagaço do caju; Biodigestores de resíduos sólidos; Degradação anaeróbia de resíduos sólidos de frutas e verduras; Substrato; Teste de biodegradabilidade a... ... |
Author(s): PEREIRA, F. E. de A.; ROSA, A. P.; BORGES, E. S. M.; OTENIO, M. H.; SOUZA, L. D. de; NASCIMENTO, J. E. L. do; BORGES, A. C. Anaerobic digestion (AD) stands out as a degradation pathway for the treatment of agroindustrial waste. This study aimed to evaluate the biogas production (Pb) from the codigestion of swine (SW) and l... ... |
Author(s): ALMEIDA, P. DE S.; MENEZES, C. A. DE; CAVALCANTE, W. DE A.; PINHEIRO, N. F.; SILVA JUNIOR, F. DAS C. G. DA; VIANA, M. B.; LEITAO, R. C.
|
Author(s): LEITAO, R. C.; BARCELOS, W. M. Uma alternativa mais sustentável para o reaproveitamento racional dos resíduos de centrais de abastecimento de hortifrutigranjeiros é a sua conversão em biogás, gerando energia e adubo orgânico, via p... ... |
Author(s): ANDRÉ, A. C. L.; BARROS, E. S. C.; SILVA, P. T. de S. e; LOURENÇONI, D.; AMORIM, M. C. C. de This study evaluated the effect of temperature on the anaerobic co-digestion of acerola agro-industry effluent (EAV) and domestic sewage (EDT). The assays were performed in triplicates of reactor flas... ... |
Author(s): SILVA, K. C. D. da; AMORIM, M. C. C. de; GALVÃO, R. S.; GONÇALVES, Y. B. de O.; SILVA, P. T. de S. e; BARROS, E. S. C. The grape industrialization process produces large volumes of solid organic waste, with the grape bagasse being the main waste generated in the winemaking process. Anaerobic digestion can be used to t... ... |
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.