Search Publications
Filter by:
Author(s): ROSSI, P. F.; SANTOS, F. V. dos; ALVES, A. L. M. M.; SEMENSATO, L. H.; OLIVEIRA, L. F. R.; SANTOS, D. M. dos; BIANCHI, T. P.; INADA, N. M.; CAMPANA-FILHO, S. P.; ORÉFICE, R. L.; CORREA, D. S. Traditional wound dressings have limitations in terms of their antibacterial and anti-inflammatory properties, as well as their ability to maintain a moist wound environment. Addressing these deficien... ... |
Author(s): LIMBERGER, S. N.; SILVA, L. A.; BEMBOM, A. G.; RODRIGUES, M. O.; JUNGMANN, L. Há vários esforços para tornar o cultivo de microalgas economicamente viável. Isso porque esses organismos são fontes de diversas biomoléculas de valor econômico, como lipídios, proteínas e enzimas. E... ... |
Author(s): LIMBERGER, S. N.; TURATI, D. F. M.; FARIA, R. G.; RODRIGUES, M. O.; RONCARATTI JÚNIOR, L. F.; GARCIA, L. C.; GAMBETTA, R.; JUNGMANN, L. O cultivo de microalgas pode representar uma possibilidade interessante para a produção de combustíveis renováveis, porém ainda não é economicamente viável para essa finalidade. Alguns estudos demonst... ... |
Author(s): MENDES, I. V.; GARCIA, M. B.; BITENCOURT, A. C. A.; SANTANA, R. H.; LINS, P. de C.; SILVEIRA, R.; SIMMONS, B. A.; GLADDEN, J. M.; KRUGER, R. H.; QUIRINO, B. F. Abstract:Lignin is nature?s largest source of phenolic compounds. Its recalcitrance to enzymatic conversion is still a limiting step to increase the value of lignin. Although bacteria are able to degr... ... |
Author(s): ANDRADE, A. M.; SANTANA, C. L.; CARVALHO, A. M. de; COSER, T. R.; SILVA, R. R.; STANISKI, T.; TIMÓTEO, L. G.; LARA, F. R. S.; JULIÃO, A. L. K.; MELO, C. A versão atual do Guia para Elaboração de Inventários Nacionais de Emissões de Gases de Efeito Estufa do IPCC adicionou a quantificação da contribuição de emissões de N2O em decorrência da decomposiçã... ... |
|
|
Author(s): VAZ JUNIOR, S.; SALVADOR, C. E. An innovative process of structural modification of kraft lignin (KL) followed by the incorporation of the herbicide picloram (C6H3Cl3N2O2; CAS 1918-02-1) was developed by means the methoxylation reac... ... |
|
Author(s): ALMEIDA, M. A; FAVARO, S. P.; MARCONCINI, J. M.; GALVANI, F.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.