Search Publications
Filter by:
Author(s): ESPINDULA, M. C.; ROCHA, V. S.; SOUZA, M. A. de; CAMPANHARO, M.; PIMENTEL, A. J. B. O objetivo deste estudo foi avaliar o desempenho produtivo do trigo irrigado, submetido à fertilização com ureia ou ureia+NBPT aplicadas em ose única ou parcelada. O experimento foi conduzido, de junh... ... |
Author(s): JARACESKI, R.; ESPINDULA, M. C.; CAMPANHARO, M. Objetivou-se avaliar a recuperação de nitrogênio por plantas de trigo ?BRS 254? submetido a doses de uréia ou uréia+NBPT aplicadas em cobertura. |
Author(s): LIMA, J. E. S.; NASCENTE, A. S.; SILVEIRA, P. M. da; LEANDRO, W. M. A ureia é o principal adubo nitrogenado utilizado em pastagens. Nesse fertilizante, uma das principais perdas de nitrogênio (N) está relacionada com a volatilização da amônia. O uso de produtos que pr... ... |
Author(s): GARCIA, A. L. A.; PADILHA, L.; GARCIA, A. W. R.; MENDES, A. N. G.; CARVALHO, C. H. S. de Os fertilizantes à base de uréia podem sofrer perdas significativas de nitrogênio para a atmosfera. Isso devido à transformação da uréia em amônia, na presença da urease, produzida por microrganismos... ... |
Author(s): BARBERENA, I. M.; ESPINDULA, M. C.; TORRES, J. D.; OLIVEIRA, B. G. de F.; FÁTIMA, A. de A ureia é o fertilizante nitrogenado mais utilizado no Brasil e no mundo. Entretanto, a eficiência da ureia é reduzida devido às perdas de nitrogênio causadas pela volatilização de amônia (NH3) result... ... |
Author(s): ESPINDULA, M. C.; RODOVALHO, G. M.; CAMPANHARO, M.; BARBERENA, M. I. O objetivo neste trabalho foi avaliar a volatilização de amônia de ureias com ou sem inibidores de urease, submetidas a diferentes lâminas de irrigação. |
Author(s): RECH, I.; POLIDORO, J. C.; PAVINATO, P. S. The objective of this work was to develop urea-based fertilizers with internal incorporation of urease inhibitors and other additives in the granule. The effects of the incorporation of NBPT, copper (... ... |
Author(s): SOUZA, T. M.; PRANDO, A. M.; MIRANDA, M. Z. de; HIROOKA, EL. Y.; ZUCARELI, C. The chemical composition of wheat kernels (Triticum aestivum L.) directly affects the quality of flour by modifying its functional and technological properties, determining its use by the industry. Fi... ... |
Author(s): HORTA, L. P.; SILVA, C. M. da; FÁTIMA, A. de; MARRIEL, I. E.; MODOLO, L. V.
|
Author(s): MOTA, Y. C. C.; HORTA, L. P.; SILVA, C. M. da; FÁTIMA, A. de; MARRIEL, I. E.; MODOLO, L. V.
|
Observation
Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.
Access other publications
Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.