Filter by:

Publication year
More...
Language of publication
Embrapa Units
Types of publication

Search by:

 

Author(s): EIRA, F. C. da; MEIRELLES, W. F.; PACCOLA-MEIRELLES, L. D.

Lentinula edodes (shiitake) é um cogumelo comestível de importância mundial e seu cultivo é milenar, primeiramente na China e, depois, no Japão. Além da capacidade de converter materiais lignocelulósi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2005

Author(s): HELM, C. V.; TIMM, T. G.; ULLER, S. E.; LIMA, E. A. de; TAVARES, L. B. B.

Esse trabalho apresenta alinhamento às metas dos Objetivos de Desenvolvimento Sustentável (ODS) da Agenda 2030 da ONU (especialmente os objetivos 2, 8, 9, 10, 11, 12, 15, 17). A agricultura sustentáve... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2023

Author(s): CASTRO, C. P. de; ABREU, C. G. de; MORAES, T. S. J. de; ZIED, D. C.; SIQUEIRA, F. G. de; DIAS, E. S.

Lentinula edodes is a primary wood-decomposing fungus that can be cultivated on wood logs or via axenic culture on sawdust-based substrate supplemented with some type of bran. Currently, the axenic cu... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2024

Author(s): ULLER, S. E.; LIMA, E. A. de; TIMM, T. G.; HELM, C. V.

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): TIMM, T. G.; PASKO, R. Z.; CAMPOS, C. S. da; HELM, C. V.; TAVARES, L. B. B.

A importância do desenvolvimento de alimentos com propriedades funcionais provenientes de cogumelos comestíveis vem crescendo, surgindo assim diversas pesquisas para evolução desse mercado. No entanto... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Author(s): BACH, F.; HELM, C. V.; PEDRO, A. C.; STAFUSSA, A. P.; MACIEL, G. M.; HAMINIUK, C. W. I.

O L. edodes, comumente conhecido como Shiitake, é um cogumelo comestível que além de apresentar importante valor nutricional, vem sendo estudado devido a sua composição promissora de compostos biologi... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): ANTUNES, B. B.; HELM, C. V.; VAZ, R. S.

Repository: BDPA     Publication year: 2016

Author(s): ARANTES, M. S. T.; MARQUES, N. F.; LIMA, E. A. de

A composição de substratos para o desenvolvimento de fungos basidiomicetos é uma etapa primordial para o seu cultivo. Pode ser realizado em materiais lignocelulósicos, gerando como produtos uma massa... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2020

Observation

Some of Embrapa's publications are published as ePub files. To read them, use or download one of the following free software options to your computer or mobile device. Android: Google Play Books; IOS: iBooks; Windows and Linux: Calibre.

 


Access other publications

Access the Agricultural Research Database (BDPA) to consult Embrapa's full library collection and records.
Visit Embrapa Bookstore to purchase books and other publications sold by Embrapa.