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Author(s): PEDROZA FILHO, M. X.; CASTILHO, M.

Most of fish farmed by small scale producers in developing countries is sold directly to local markets without passing through a processing industry. Besides problems related to sanitary requirements,... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): SIQUEIRA, F. G. de

Integrated production process for edible Pleurotus ostreatus mushrooms and inputs for the formulation of fish feed using residual plant biomass from the oil palm agro-industry. The concept of integrat... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2021

Author(s): FERRACIOLLI, L. M. R. V. D.; LUIZ, D. de B.; NAVAL, L. P.

The most common problems in the fish processing industry relate to high water consumption and the generation of effluents with concentrated organic loads. Given that reuse can represent an alternative... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): SOUZA, A. L. M.; GUIMARÃES, J. T.; BRIGIDA, A. I. S.; LUIZ, D. de B.; FRANCO, R. M.; MESQUITA, E. F. M.

Repository: BDPA     Publication year: 2018

Author(s): GARBELINI, J. S.; DELBEM, A. C. B.; LARA, J. A. F. de; SANTOS, T. S. DOS; FERNANDES, I. M. S.

A demanda por produtos com maior conveniência de preparo aumentou e muitas indústrias têm mostrado interesse em desenvolver novos produtos à base de peixe, como empanados e patês. O objetivo deste tra... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): DELBEM, A. C. B.; GARBELINI, J. DA S.; SANTOS, T. S. DOS.; LARA, J. A. F. de

Em função da demanda por produtos com maior conveniência de preparo, muita indústrias têm mostrado interesse em desenvolver novos produtos à base de peixe. A análise sensorial é usada para provocar, m... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): MENDES, J. M.; DAIRIKI, J. K.; INOUE, L. A. K. A.; JESUS, R. S. de

Tambaqui is the main fish species farmed in the Amazon. It is produced on industrial scale, slaughtered in the field, primarily by post-harvest asphyxia. This procedure, however, is stressful because... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2017

Author(s): LARA, J. A. F. de; GARBELINI, J. DA. S.; DELBEM, A. C. B.

A capacidade de retenção de água pode influenciar atributos de qualidade do pescado, como a cor. Vários fatores influenciam a capacidade da carne em reter água, entre eles dois dos mais importantes sã... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

Author(s): CARRA, M. L.; SAMPAIO, F. G.; GONÇALVES, V. T.; DAL'BÓ, G. A.; LOSEKANN, M. E.; BORGHESI, R.; SUCASSAS, L. F.; OETTERER, M.

Repository: BDPA     Publication year: 2013

Author(s): DELBEM, A. C. B.; GARBELINI, J. DA S.; LARA, J. A. F. de

A carne de pescado é uma das mais susceptíveis ao processo de deterioração, devido a atividade de água elevada, composição química, teor de gordura insaturadas facilmente oxidáveis e pH próximo a neut... ...

Repository: BDPA     Publication year: 2010

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