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Author(s): BUENO, G.; BERNAL, F.; ROUBACH, R.; SKIPPER-HORTON, J. S.; SAMPAIO, F.; FIALHO, N.; BUREAU, D. Abstract: The present study used a bioenergetics modeling approach to estimate the solid and dissolved waste outputs of a Nile tilapia |
Author(s): RENDA, C. G.; RUELLAS, T. M. O.; MALAFATTI, J. O. D.; ARAÚJO, C. S. S.; SILVA, G. L. da; FIGUEIRA, B. A. M.; Quaranta, S; PARIS, E. C. This paper puts forward the use of “low-cost/low-end” hydroxyapatite-based adsorbing materials prepared from Tambaqui fish cleaning residues (i.e., bones) by grinding and/or thermal annealing. The nat... ... |
Author(s): LUIZ JUNIOR, W.; LEMOS, W. S.; COSTA TILHO, B. A. da; WANDER, A. E. O trabalho teve como objetivo avaliar a viabilidade econômica da utilização de ração própria na alimentação de tilápias no estado de Goiás. A motivação para o estudo está no fato de até mais de 60% do... ... |
Author(s): SILVA, F. X. da; LIMA, L. K. F. de; BESSA, M. de L.; SENA, A. L. G.; SAKAMOTO, S. S. A compostagem pode representar uma excelente alternativa para a gestão de resíduos provenientes do descarte de pescado. É possível estabilizar os componentes poluentes, inativar micro-organismos patog... ... |
Author(s): CARRA, M. L.; SAMPAIO, F. G.; GONÇALVES, V. T.; DAL'BÓ, G. A.; LOSEKANN, M. E.; BORGHESI, R.; SUCASSAS, L. F.; OETTERER, M.
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Author(s): TORREZAN, R.; OLIVEIRA, A. H.; FURTADO, A. A. L.; FREITAS, S. C. de; LIMA, L. K. F. de; LUIZ, D. de B. O dourado é um peixe muito comercializado e consumido na região metropolitana do Rio de Janeiro, porém os resíduos sólidos do seu processamento são descartados ou pouco aproveitados industrialmente. O... ... |
Author(s): COSTA, M. de N. F.; FURTADO, Y. I. C.; MONTEIRO, C. C.; BRASILIENSE, A. R. P.; YOSHIOKA, E. T. O. The demand for products to replace high-cost raw materials, such oil and fish meal, in the manufacture of feed for use in aquaculture, while also guaranteeing the nutritional quality of the diets, is... ... |
Author(s): LOBO, C. M. de O.; TORREZAN, R.; FURTADO, A. A. L.; ANTONIASSI, R.; FREITAS, D. de G. C.; FREITAS, S. C. de; PENTEADO, A. L.; OLIVEIRA, C. S. de; CONTE JUNIOR, C. A.; MÁRSICO, E. T. This study developed a technique for the preparation of pate from cachapinta (Pseudoplatystoma sp) waste. For this, frozen minced cachapinta fish was crushed in a mini cutter and homogenized with all... ... |
Author(s): PONSANO, E. H. G.; LIMA, L. K. F. de; TORRES, A. P. C. The hypothesis to be tested in this chapter is that an industrial byproduct may undergo a biological treatment yielding biological treatment yielding a product with application. The objective of this... ... |
Author(s): CLIMACO, P. P.; PEREIRA, Y. C. A.; ZUANAZZI, J. S. G.; LARA, J. A. F. de
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