Ana Vania Carvalho

Researcher Embrapa Eastern Amazon

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Núc Temático Sist Prod Esp Frut e Ind

Date of Hire: 01/11/2006

Registration: 322440

Mini-curriculum


graduate at Agronomia from Universidade Federal de Lavras (1997), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Lavras (2000) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2004). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Technology of Products of Vegetable Origin, acting on the following subjects: ciência de alimentos, tecnologia de alimentos, processamento mínimo and pós-colheita.

Education


1993 - 1997

Graduação em Agronomia

Universidade Federal de Lavras

Obtained year: 1997


1998 - 2000

Mestrado em Ciências dos Alimentos

Universidade Federal de Lavras

Title: Avaliação da Qualidade de Kiwis cv. 'Hayward', minimamente processados

Obtained year: 2000

Advisor: Luiz Carlos de Oliveira Lima


2000 - 2004

Doutorado em Tecnologia de Alimentos

Universidade Estadual de Campinas

Title: Estudo das características físico-químicas, nutricionais e funcionais das proteínas de sementes de cupuaçu

Obtained year: 2004

Advisor: Nelson Horacio Pezoa García


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Utilization of Byproducts
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.