Ana Vania Carvalho - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Núc Temático Sist Prod Esp Frut e Ind
Date of Hire: 01/11/2006
Registration: 322440
Mini-curriculum
graduate at Agronomia from Universidade Federal de Lavras (1997), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Lavras (2000) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Estadual de Campinas (2004). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Technology of Products of Vegetable Origin, acting on the following subjects: ciência de alimentos, tecnologia de alimentos, processamento mínimo and pós-colheita.
Education
1993 - 1997
Graduação em Agronomia
Universidade Federal de Lavras
Obtained year: 1997
1998 - 2000
Mestrado em Ciências dos Alimentos
Universidade Federal de Lavras
Title: Avaliação da Qualidade de Kiwis cv. 'Hayward', minimamente processados
Obtained year: 2000
Advisor: Luiz Carlos de Oliveira Lima
2000 - 2004
Doutorado em Tecnologia de Alimentos
Universidade Estadual de Campinas
Title: Estudo das características físico-químicas, nutricionais e funcionais das proteínas de sementes de cupuaçu
Obtained year: 2004
Advisor: Nelson Horacio Pezoa García
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Utilization of Byproducts