Leda Maria Fortes Gottschalk

Researcher Embrapa Food Technology

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Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 01/02/2011

Registration: 353330

Mini-curriculum


Degree in Chemical Engineering (UFRJ / 1995), with a Masters in Biochemistry (UFRJ / 1998) and a PhD in Chemical Engineering (COPPE / UFRJ / 2003) and Post-doctorate in Biochemistry (UFRJ / 2006 - 2010). During the Post-Doc participated as a researcher in Bioethanol Project. It is currently a researcher at Embrapa Food in the area of Fermentation Processes. It operates in the areas of Applied Microbiology and Chemical Engineering with emphasis on production, concentration and use of industrial enzymes, biopolymers production and application of enzymes in food.

Education


1990 - 1995

Graduação em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Produção de Etanol com Schararomyces cerevisiae imobilizadas

Obtained year: 1995

Advisor: Nei Pereira Júnior


1995 - 1998

Mestrado em Bioquímica

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Lignina peroxidase de Streptomyces viridosporus T7A: efeito do óleo de milho e do íon cálcio na produção da enzima

Obtained year: 1998

Advisor: Prof. Dra. Elba Pinto da SIlva Bon


1998 - 2003

Doutorado em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Lignina peroxidase de Streptomyces viridosporus T7A: Produção em biorreator e concentração via processos com membranas

Obtained year: 2003

Advisor: Ronaldo Nobrega e Elba Pinto da Silva Bon


2006 - 2008

Pós-Doutorado em

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Obtained year: 2008


2008 - 2010

Pós-Doutorado em

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Obtained year: 2010


Areas of expertise


  1. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Industrial Chemical Engineering Processes / Especialidade: Biochemical Processes
  2. Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Applied Microbiology
  3. Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Produção de Enzimas Microbianas
  4. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Industrial Operations and Equipment for Chemical Engineering / Especialidade: Separation and Mixture Operations
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