Bruna Carla Agustini - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Laboratory Management
Role: Supervisor II
Date of Hire: 28/04/2014
Registration: 363201
Mini-curriculum
Graduated in Biochemical and Industrial Pharmacy at Federal University of Paraná with expertise in Applied Microbiology. Had a master's and doctorate in Pharmaceutical Sciences at Federal University of Paraná. Has experience in Microbiology and Fermentation Technology, working mainly on the following topics: quantification of microbial metabolites; biological control of phytopathogens using yeast as an antagonistic agent; characterization and selection of yeasts for winemaking processes; taxonomic identification of yeasts by molecular biology and mass spectrometry; probiotic potential of yeast strains. Currently works in the RD area of Embrapa Grape and Wine
Education
2002 - 2008
Graduação em Farmácia Bioquímica e Industrial
Universidade Federal do Paraná
Obtained year: 2008
2005 - 2007
Especialização em Microbiologia
Universidade Federal do Paraná
Title: A produção de prodigininas por bactérias e seus efeitos anticâncer
Obtained year: 2007
Advisor: Giseli Klassen
2009 - 2011
Mestrado em Ciências Farmacêuticas
Universidade Federal do Paraná
Title: Identificação e quantificação de aminoácidos e aminas biogênicas em vinhos de uvas Vitis labrusca.
Obtained year: 2011
Advisor: Tania Maria Bordin Bonfim
2011 - 2014
Doutorado em Ciências Farmacêuticas
Universidade Federal do Paraná
Title: Detecção de micro-organismos produtores de tióis voláteis
Obtained year: 2014
Advisor: Tania Maria Bordin Bonfim / Gildo Almeida da Silva
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: PHYTOSANITATION / Especialidade: Agricultural microbiology
- Grande área: Biological Sciences / Área: Microbiology / Subárea: Applied Microbiology / Especialidade: Industrial and Fermentation Microbiology
- Grande área: Health Sciences / Área: Pharmacy / Subárea: Microbiologia
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Microbiology