Jose Gilberto Jardine

Researcher Embrapa Territorial

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Technology Transfer

Role: Deputy Head of Research Center

Date of Hire: 01/08/1978

Registration: 151260

Mini-curriculum


graduate at Engenharia de Alimentos from Faculdade de Engenharia de Alimentos (1975), master's at Tecnologia de Alimentos from Faculdade de Engenharia de Alimentos (1980) and ph.d. at Engenharia de Alimentos from Faculdade de Engenharia de Alimentos (1990). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on Food Engineering, acting on the following subjects: biotecnologia, enzimologia e fermentações, protein structure, bioinformática estrutural and sting.

Education


1971 - 1975

Graduação em Engenharia de Alimentos

Faculdade de Engenharia de Alimentos

Obtained year: 1975


1978 - 1980

Mestrado em Tecnologia de Alimentos

Faculdade de Engenharia de Alimentos

Title: Avaliação do comportamento de farinha de triticale em imstura com farinha de trigo para a produção de pães.

Obtained year: 1980

Advisor: Gunther Pape


1986 - 1990

Doutorado em Engenharia de Alimentos

Faculdade de Engenharia de Alimentos

Title: Reducao da Viscosidade de Extrato de Café por Processo Enzimático.

Obtained year: 1990

Advisor: Roberto Herminio Moretti


2005 - 2006

Pós-Doutorado em

Instituto de Biologia - UNICAMP

Obtained year: 2006


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food engineering
  2. Grande área: Biological Sciences / Área: Biochemistry
  3. Grande área: Biological Sciences / Área: Biochemistry / Subárea: Biotechnology
  4. Grande área: Biological Sciences / Área: Biochemistry / Subárea: Bioinformatics / Especialidade: Bioinformática Estrutural
  5. Grande área: Biological Sciences / Área: Biochemistry / Subárea: Computational Biology
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.