Valeria Saldanha Bezerra - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Role: Supervisor III
Date of Hire: 03/08/1987
Registration: 241268
Mini-curriculum
Bachelor in Agricultural Engineering from Federal Rural University of Rio de Janeiro (1985) and master's degree in Food Science from the Federal University of Lavras (2000). Researcher of Embrapa Amapá. Has experience in the area of Food Science and Technology, with an emphasis in Chemistry, Physics, Physical Chemistry and Biochemistry of Food and Raw Materials, specializing in Food Safety Management, acting on the following topics: chemical composition, quality, conserving oil varieties, açaí. Currently a doctoral student and the course of Food Science at the Institute of Chemistry, Federal University of Rio de Janeiro.
Education
1981 - 1985
Graduação em Engenharia Agronômica
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Obtained year: 1985
2009 - 2011
Especialização em Gestão da Segurança de Alimentos
Serviço Nacional de Aprendizagem Comercial - MT
Title: A presença do Trypanosoma cruzi, causador da doença de Chagas, na cadeia produtiva do açaí.
Obtained year: 2011
Advisor: Vânia Varini De David Pinto
1998 - 2000
Mestrado em Ciências dos Alimentos
Universidade Federal de Lavras
Title: Alterações na composição química e cocção de raízes de mandioca (Manihot esculenta Crantz) minimamente processadas
Obtained year: 2000
Advisor: Rosemary Gualberto Fonseca Alvarenga Pereira
2012 - 2016
Doutorado em Ciência de Alimentos
Universidade Federal do Rio de Janeiro
Title: EFEITO DE DIFERENTES PROCESSOS DE SANITIZAÇÃO DE FRUTOS DE AÇAÍ SOBRE A SUA QUALIDADE MICROBIOLÓGICA, FÍSICO-QUÍMICA E SENSORIAL
Obtained year: 2016
Advisor: Lourdes Maria Correa Cabral
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Plant Science / Especialidade: Plant Breeding
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Plant Science