Murillo Freire Junior

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 08/02/1990

Registration: 271456

Mini-curriculum


graduate at Licenciatura Em Ciencias Agrícolas from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1976), graduate at Engenharia Agronomica from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1979), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1981) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Lavras (1999). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on After Harvest Physiology, acting on the following subjects: conservation and quality evaluation of fruits and vegetables; edible coatings; food processing and food packaging; postharvest losses and waste,implementation of agro-industrial projects and food irradiation.

Education


1976 - 1979

Graduação em Engenharia Agronomica

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Obtained year: 1979


1973 - 1976

Graduação em Licenciatura Em Ciencias Agrícolas

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Obtained year: 1976


1979 - 1981

Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos

Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro

Title: Elaboração e algumas características de bases proteicas desidratadas utilizando vísceras bovinas

Obtained year: 1981

Advisor: Antonio Albuquerque Figueiredo

Keywords: misturas com proteina animal, bases proteicas


1996 - 1999

Doutorado em Ciências dos Alimentos

Universidade Federal de Lavras

Title: Efeito da temperatura de armazenamento e influencia da atmosfera modificada na qualidade do alface hidropônico cv. Regina minimamente processado

Obtained year: 1999

Advisor: Adimilson Bosco Chitarra

Keywords: Atmosfera modificada, alface hidroponico, Minimamente processado, alface

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Microbiology

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control


2004 - 2005

Pós-Doutorado em

Centre de Coopération Internationale En Recherche Agronomique Pour Le Dével

Title:

Obtained year: 2005

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology

Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Frutas Minimamente Processadas
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Revestimentos Comestíveis
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Food Product Packaging
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Tecnologia de Aplicações Nucleares
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.