Murillo Freire Junior - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Operational Units
Date of Hire: 08/02/1990
Registration: 271456
Mini-curriculum
graduate at Licenciatura Em Ciencias Agrícolas from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1976), graduate at Engenharia Agronomica from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1979), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro (1981) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Lavras (1999). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on After Harvest Physiology, acting on the following subjects: conservation and quality evaluation of fruits and vegetables; edible coatings; food processing and food packaging; postharvest losses and waste,implementation of agro-industrial projects and food irradiation.
Education
1976 - 1979
Graduação em Engenharia Agronomica
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Obtained year: 1979
1973 - 1976
Graduação em Licenciatura Em Ciencias Agrícolas
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Obtained year: 1976
1979 - 1981
Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro
Title: Elaboração e algumas características de bases proteicas desidratadas utilizando vísceras bovinas
Obtained year: 1981
Advisor: Antonio Albuquerque Figueiredo
Keywords: misturas com proteina animal, bases proteicas
1996 - 1999
Doutorado em Ciências dos Alimentos
Universidade Federal de Lavras
Title: Efeito da temperatura de armazenamento e influencia da atmosfera modificada na qualidade do alface hidropônico cv. Regina minimamente processado
Obtained year: 1999
Advisor: Adimilson Bosco Chitarra
Keywords: Atmosfera modificada, alface hidroponico, Minimamente processado, alface
Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Microbiology
Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
2004 - 2005
Pós-Doutorado em
Centre de Coopération Internationale En Recherche Agronomique Pour Le Dével
Title:
Obtained year: 2005
Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
Area: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Chemistry, Physics, Physicochemistry, and Biochemistry of Raw Food Materials
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Plant Product Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Frutas Minimamente Processadas
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Revestimentos Comestíveis
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Food Product Packaging
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Tecnologia de Aplicações Nucleares