Maria do Socorro Rocha Bastos - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Sector: Núc Temático Proc Aliment
Date of Hire: 14/11/1994
Registration: 289829
Mini-curriculum
graduate at Engenharia de Alimentos from Universidade Federal do Ceará (1989), master's at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Viçosa (1995) and ph.d. at Science and Technology of the Food from Universidade Federal de Viçosa (2004). Has experience in , focusing on Agricultural Sciences, acting on the following subjects: processamento mínimo, melão cantaloupe, qualidade, polpa de fruta and boas práticas de fabricação.
Education
1983 - 1989
Graduação em Engenharia de Alimentos
Universidade Federal do Ceará
Title: Controle de Qualidade na indústria láctea
Obtained year: 1989
Advisor: Francisco José Siqueira Telles
1991 - 1995
Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal de Viçosa
Title: Implantacao de sistema de qualidade NB 9000 em laticinios com producao de iogurte e leite longa vida UHT
Obtained year: 1995
Advisor: Dilson Teixeira Coelho
2001 - 2004
Doutorado em Ciência e Tecnologia de Alimentos
Universidade Federal de Viçosa
Title: PROCESSAMENTO MÍNIMO DE MELÃO CANTALOUPE Hy-Mark": QUALIDADE E SEGURANÇA
Obtained year: 2004
Advisor: NILDA DE FÁTIMA FERREIRA SOARES
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Food Product Packaging
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control