Lourdes Maria Correa Cabral

Researcher Embrapa Food Technology

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Operational Units

Date of Hire: 16/01/1995

Registration: 295315

Mini-curriculum


Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1980), MSc in Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1988) and DSc in Chemical Engineering from Universidade Federal do Rio de Janeiro (1994). She has experience in Food Science and Technology focusing on Technology of Vegetable and Animal Products, acting on the following subjects: microfiltration, pervaporation, ultrafiltration, reverse osmosis and by-products and aroma recovery.

Education


1976 - 1980

Graduação em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Obtained year: 1980


1985 - 1988

Mestrado em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Síntese e caracterização de membranas de acetato de celulose para diálise e ultrafiltração sanguinea

Obtained year: 1988

Advisor: Alberto Claudio Habert


1988 - 1994

Doutorado em Engenharia Química

Universidade Federal do Rio de Janeiro

Title: Estudo morfológico de membranas obtidas a partir da mistuta poli(etersulfona) / poli(vinilpirrolidona).

Obtained year: 1994

Advisor: Ronaldo Nobrega


2004 - 2005

Pós-Doutorado em

Centre de Coopération Internationale En Recherche Agronomique Pour Le Dével

Obtained year: 2005


Areas of expertise


  1. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Extração e Concentração de Compostos Bioativos
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Aproveitamento de Coprodutos
  3. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Tecnologia de Produtos de Origem Vegetal
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Operações de Separação e Mistura
  5. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Instalações Industriais de Produção de Alimentos
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.