Milza Moreira Lana - Team
Office of the Deputy Head of: Research and Development
Date of Hire: 21/02/1995
Registration: 295914
Mini-curriculum
graduate at Agronomia from Universidade Federal de Viçosa (1988), master's at Agronomy from Universidade Federal de Viçosa (1991) and ph.d. at Plant Science from Wageningen University (2005). Has experience in Science and Technology of the Food, focusing on After Harvest Physiology, acting on the following subjects: perdas pós-colheita, conservação pós-colheita, comercialização, refrigeração and valor nutricional.
Education
1984 - 1988
Graduação em Agronomia
Universidade Federal de Viçosa
Obtained year: 1988
1988 - 1991
Mestrado em Fitotecnia (Produção Vegetal)
Universidade Federal de Viçosa
Title: Estudo da conservação pós-colheita de rizomas de gengibre (Zingiber officinalle Roscoe)
Obtained year: 1991
Advisor: Vicente Wagner Dias Casali
2001 - 2005
Doutorado em Plant Science
Wageningen University
Title: Modelling quality of fresh-cut tomato based on stage of maturity and storage conditions
Obtained year: 2005
Advisor: Olaf van Kooten
Areas of expertise
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Post-Harvest Physiology
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Agronomy / Subárea: Plant Science / Especialidade: Manuseio pós Colheita
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Food Quality Assessment and Control
- Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food science / Especialidade: Nutritional Value of Foods