Martha Mayumi Higarashi

Researcher Embrapa Swine & Poultry

e-mail

Curriculum Lattes

Office of the Deputy Head of: Research and Development

Sector: Núc Temático Prod de Aves

Date of Hire: 06/05/2002

Registration: 306349

Mini-curriculum


graduate at Chemistry from Universidade Estadual de Maringá (1991), master's at Chemistry from Universidade Estadual de Maringá (1994) and ph.d. at Science from Universidade Estadual de Campinas (1999). Has experience in Chemistry, focusing on Analysis of Traces and Environmental Chemistry, acting on the following subjects: swine production, swine wastewater management and treatment, biogas, greenhouse gas and agroenergy.

Education


1987 - 1991

Graduação em Química

Universidade Estadual de Maringá

Obtained year: 1991


1992 - 1994

Mestrado em Química

Universidade Estadual de Maringá

Title: Desenvolvimento de Métodos para Determinação de Glicose em Sistema de Análise por Injeção em Fluxo com Cela tipo Wall-Jet

Obtained year: 1994

Advisor: Willian Ferreira da Costa


1995 - 1999

Doutorado em Química

Universidade Estadual de Campinas

Title: Processos Oxidativos Avançados Aplicados à Remediação de Solos Brasileiros Contaminados com Pesticidas

Obtained year: 1999

Advisor: Wilson de Figueiredo Jardim


Areas of expertise


  1. Grande área: Exact and Earth Sciences / Área: Chemistry / Subárea: Analytical Chemistry / Especialidade: Trace Analysis and Environmental Chemistry
  2. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Forest resources and Forest Engineering / Subárea: Nature Conservation / Especialidade: Recovery of Degraded Areas
  3. Grande área: Engineering / Área: Sanitary engineering / Subárea: Supply and Residual Water Treatment
  4. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Animal Science / Subárea: Animal Production / Especialidade: Animal Production Facilities
  5. Grande área: Engineering / Área: Chemical Engineering / Subárea: Chemical technology / Especialidade: Waste Treatment and Processing
  6. Grande área: Agricultural Sciences / Área: Food Science and Technology / Subárea: Food Technology / Especialidade: Utilization of Byproducts
This section only features open access publications available for free download. Check other publications at the Lattes platform.